Betoncsiszolás változatai

A Polírozott betonok készitésénél alapvetően négyféle módszert különböztethetünk meg:

Magasfényű Terrazzó

fényes betonterrazzo padló

Ennél a betoncsiszolási verziónál a beton felső rétegét durva csiszoló szerszámmal eltávolítjuk, láthatóvá téve így a beton szerkezetét, a kavicsokat és a kötőanyagot. Tükörfényű strapabíró végfelület jellemzi.

Selyem Terrazzo

A Selyem Terrazzo  padló készítése során ugyanúgy járunk el, mint a tükör terrazzó esetében, azonban a kavicsokat csak kismértékben csiszoljuk ki a beton szerkezetéből, majd polírozzuk impregnáljuk és  kész is. 

Matt Terrazzo

kiskavicsos terrazzo beton

Ezt a verziót kicsiszolt látszó szerkezeti kavicsok, ám de matt-selyemfény jellemzi, Mivel a csiszolási fázisok utáni két polírozási fázist elhagyjuk. Megjelenése esztétikus és karbantartásra talán nem annyira érzékeny..

Loft betonpadló

loft betonpadló

Az egyik legkedveltebb minimalista stílusú padlófelület. Készülhet matt, selyemfényű és fényes kivitelben. Nagyon fontos megfelelően síkradolgozottt ( betárcsázott ) betonaljzat készítése, hogy a fény ne hullámos felületet mutasson, az eljárás végén..

A betoncsiszolás kifejezés alapvetően nem mást takar, mint egy szigorú technológiai sorrendet, melynek elvégzése garantálja a megfelelő minőséget.

Mint az egyik legújabb padlótechnológiai trend a belsőépítészet világában. Térhódítása rohamos, mivel mind anyagilag, mind kivitelezési szempontból kedvezőbb alternatívákat nyújt mint például egy kerámia, vagy márványlap burkolás, azonban végeredményét tekintve, mind esztétikumban mind kopásállóságban, takaríthatóságban vetekedik a hagyományos burkolatokkal.

Óriási előnyként hozható fel a végső megjelenésbe integrálható dizájn elemek végtelen száma, hiszen színek figurák, motívumok felületbe színezésével és a végső polírozással szinte bármilyen elképzelés megvalósítható.

Felhasználási területe nem korlátozott, hiszen mind kültéri mind beltéri felületként kitűnő megoldást nyújt. Alkalmazható minden eddig burkolat alá rejtett, vagy szabadon levő, akár repedezett porló porózus felület csillogóan esztétikussá változtatásához!!

Néhány tanács.

Amennyiben új betonfelületből kívánja csiszolt superfloor padlóját elkészíttetni, a későbbi esztétikus eredmény érdekében érdemes odafigyelni pár dologra.

Ezek közül néhány:

  • a beton minősége (min.c16 de ajánlott a c20->c30)
  • bedolgozásnál figyelni kell a minél tökéletesebb tömörítésre
  • síkbahúzásra
  • felületi keményítésre (ha szükséges)
  • sarkok megfelelő kidolgozására
  • lehetőleg gépi simítást alkalmazzunk (Tremix)
  • folyósítók kellősítők használata
  • nagyobb felületeknél zsugorodás ellen műanyag szál
  • alap dilatációk jelölése

Kapcsolódó tevékenységek:

Betonpadló takarítás, ápolás, fényezés

betonpolírozás

polírozott beton

Polírozott betonpadlójának fényét hosszú távon csak a megfelelő, technológiával fogja tudni karbantartani. Az ajánlott megoldás az időszakos ujrapolírozás és megfelelő ápolószerek használata.

csemperagasztó eltávolítás, betonmarás

csemperagasztó marás

csemperagasztó eltávoltása

Csemperagasztó, vagy gumiragasztó padlóról történő hatékony eltávolításához csak a megfelelő szerszámokkal érdemes nekilátni!

betondesign: egyedi padló öntés és színezés

Padlopon

A mai építészeti trendekben a minimalista stílus reneszánszát éli.. Gyors és egyszerű megoldásként egyre többen igényelnek lakásukba egyedi padlót..

Olajfolt eltávolítás, porló beton, egyéb problémák..

olajfolt eltávolítás

olajfolt eltávolítás

Olajsár eltávolítás, vagy felfagyott kocsibejáró? porló garázs betonpadló? . Mindenre van megfizethető megoldás !..

 

Related Posts